Töltött paradicsom

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 10 nagy paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A paradicsomokat alaposan megmossuk, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket. Minthogy a paradicsom belső része nem kell, ehhez a recepthez legtöbbször bolognait szoktam csinálni. A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük a paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.